Българи в  Америка призовават българските политици да вземат поука от

...
Българи в  Америка призовават българските политици да вземат поука от
Коментари Харесай

Българи в Америка: Гласуването по пощата се превърна във фарс

Българи в  Америка приканват българските политици да вземат поука от избори те в зад океана, където битката е успорвана, а президентът Тръмп разгласи, избори те за невалидни, поради гласовете по пощата.

" Ние, българи по сърце и генезис, въпреки и поданици на Съединени американски щати, сме директни участници в избори те от 3 ноември 2020 година Тези избори се оказаха най-оспорваните в новата американска история. Борбата за това кой ще бъде нов президент след 21 януари 2021 година доближи взривоопасно равнище с незнаен край.

Гласуването по пощата се трансформира във фарс, в способ, при който резултати могат да се трансформират в последния миг и дори няколко дни след избори те. 8 от 9 щата, в които бе въведено пък автоматизирано изпращане на бюлетини, имат един и същи победител. А без доверие в изборната система, държавните управления и институциите губят легитимност в очите на жителите.

Ето за какво ние се обръщаме към всички в България с апел – когато идващия път се разискват концепциите за гласоподаване по пощите и за машинно/електронно гласоподаване, да си спомните тези събития и да не допускате сходни решения в изборния развой. В страна, в която пощите не са на равнището на американските, които до неотдавна се смятаха за национална институция и горделивост, не трябва и да се помисля за сходни опити.

С почитание,

Долуподписаните:

Орлин Бориславов (Тексас), Петър Стаматов (Илинойс), Андрей Ненов (Колорадо), Николая Кръстева (Илинойс), Павлина Иванова (Ню Йорк) "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР